Tillbaka till Keramik

Keramik - Fattigmanslitografi - enkel tryckteknik på lera - fortsättning

Här tar vi fattigmanslitografin ett steg längre, går igenom redigering i Photoshop, mer detaljerade och flerfärgade motiv, genomgång av andra fiffiga trycktekniker m.m.

Innehåll och mål
Vi går igenom lite noggrannare hur det går till att redigera bilder i Adobe Photoshop för att använda dem till fattigmanslitografi. Här tar vi också fattigmanslitografin ett steg längre med mer detaljerade bilder, tryck på avvikande bakgrundsfärger och med flera färger i samma motiv. Vi testar att bygga mer komplexa motiv och former att trycka på.
Dessutom finns mer tid till egna projekt att utföra under handledning och också genomgång av några andra fiffiga tekniker att trycka på lera, t ex screentryck från färdig ram (men inte hur man gör ramarna), tryck via tyg och gipsplattor, hur man använder dekaler mm. Vi arbetar i stengods och pappersporslinslera och inspireras av varandras kreativitet.

Upplägg
Teoretiska genomgångar varvas med praktiska uppgifter där du får individuell handledning på din nivå.
Vi håller till i Medborgarskolans lokaler ett stenkast från Odenplan.
OBSERVERA att kursen går fredag 17.00-20.00 och lördag-söndag kl 10.00-17.00 Glasering måndagen den 9/10 kl 17.00-20.00

Förkunskaper
Detta är en kurs för dem som gått första delen i fattigmanslitografikursen, eller har ägnat sig åt tryck på lera tidigare.

Kursledare
Victoria Pamlényi är keramiker och kursledare som har haft utställningar med sina retrofuturistiska alster i såväl Sverige, Tyskland som USA med egen verkstad och ateljé i västra Värmland.
Se hennes verk på Instagram #claytasticvictoria eller följ hennes interaktiva livesändningar från olika verkstäder och konstutställningar via appen Periscope (eller på periscope.tv/Claytastic_Victoria i en webbläsare) från Sverige och Los Angeles i USA där hon inhämtar mycket av sin inspiration. På Periscope heter hon Claytastic_Victoria

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera och pappersporslinslera som efter bränning och glasering tål maskindisk, ugnstemperatur och att ställas i frysen. I kursavgiften ingår 2 kg stengodslera och 1 kg pappersporslinslera, tryckfärger och ett kompendium om trycktekniken.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan