Tillbaka till Retorik

Retorik och kommunikation: Våga tala inför grupp

Hoppas du att någon annan tar presentationen eller talet? Är du ovan talare och känner obehag inför ett framförande behöver du börja med att förbereda dig mentalt och bli trygg i situationen. På ett lättsamt och roligt sätt tränar vi röst, avspänning, kroppsspråk och framträdande.

Innehåll och mål
”Våga tala inför grupp” vänder sig till den som känner stort obehag inför att tala inför grupp och helst vill slippa. I ”Våga tala” avsätts två tillfällen till förberedelse inför talarsituationer med hjälp av mental träning, medan själva ”talardelen” motsvaras av de moment som man arbetar med i ”Tala inför grupp”.

Vi börjar med att träna avspänning, skapa positiva målbilder, förbättra självbilden och hittar en känsla av kontroll. Vi går vidare med praktisk träning av röst, tal och framförande och tränar in korta tal. På ett lättsamt och roligt sätt tränar vi rösten, avspänning, naturlig andning, kroppsspråk och framträdande.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna. Din utveckling är individuell, och bygger på dina erfarenheter och din personlighet.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa någon kursbok, det material vi använder får du av din kursledare.

Utvecklingsmöjligheter
Alla våra kurser inom retorik och kommunikation varvar teori och övning, och vi har kurser för alla nivåer. Tycker du det är obehagligt att prata inför andra börjar du med Våga tala inför grupp, vill du vässa din förmåga att hålla åhörarna intresserade väljer du Så får du folk att lyssna!.

Våga tala inför grupp - för dig som känner starkt obehag inför att tala inför grupp och försöker undvika det. Vi börjar med mental träning och avslappning.

Tala inför grupp - för dig som tycker det är lite nervöst att tala inför andra och vill bli en säkrare talare och få grundläggande kunskaper.

Så får du folk att lyssna - fortsättningsgrupp för dig som vill utveckla din röst och ditt kroppsspråk.

Argumentation och härskarteknik - för dig som vill kommunicera bättre, vara tydlig med vad du vill, och uppnå resultat i förhandlingar.

Bra att veta
OBS Nytt startdatum onsdag 25/10!
Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat spanska, italienska och japanska.

Läs mer om våra online-kurser!

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Ett nytt språk öppnar bokstavligen nya världar – inte bara när du är på plats i landet utan också när du surfar på internet. Tänk att kunna läsa om världsnyheter i Le Parisien eller vad italienska Vogue skriver om mode. Vi erbjuder kurser i 28 språk i olika nivåer – Gör slag i saken och anmäl dig till en språkkurs idag

Här hittar du alla våra språkkurser!