Tillbaka till Retorik

Retorik och kommunikation: Argumentation och härskarteknik

Innehåll och mål
Bli tydligare i din kommunikation och lär dig genomskåda vanliga härskartekniker. Få en ökad förståelse för vad du själv påvarkas av och hur du kan påverka andra med hjälp av argumentationsteknik och modern retorik.

Upplägg
Teori och praktik utvecklade inom modern retorik varvas i övningar där du övar på att kommunicera vad du vill ha sagt, argumentera för din sak, och förhandla med framgång.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna. Din utveckling är individuell, och bygger på dina erfarenheter och din personlighet.

Kursledare
Paula Ternström har lång erfarenhet som kursledare och kommunikatör. Hon har sin utbildning bland annat från Stockholms universitet, IHR, marknadskommunikation, pedagogik och socialantropologi. Kombinationen med hennes erfarenheter som skådespelare har försett henne med verktyg som gjort henne till en eftertraktad pedagog inom retorik och kommunikation.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling

Kursmaterial
Du behöver inte köpa någon kursbok, det material vi använder får du av din kursledare.

Utvecklingsmöjligheter
Alla våra kurser inom retorik och kommunikation varvar teori och övning, och vi har kurser för alla nivåer. Tycker du det är obehagligt att prata inför andra börjar du med Våga tala inför grupp, vill du vässa din förmåga att hålla åhörarna intresserade väljer du Så får du folk att lyssna!

Våga tala inför grupp - för dig som känner starkt obehag inför att tala inför grupp och försöker undvika det. Vi börjar med mental träning och avslappning.

Tala inför grupp - för dig som tycker det är lite nervöst att tala inför andra och vill bli en säkrare talare och få grundläggande kunskaper.

Så får du folk att lyssna - fortsättningsgrupp för dig som vill utveckla din röst och ditt kroppsspråk.

Argumentation och härskarteknik - för dig som vill kommunicera bättre, vara tydlig med vad du vill, och uppnå resultat i förhandlingar.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Grand Tour 2.0 är en virtuell och modern resa genom Italien för att upptäcka landet med nya ögon. Från norra Italien till södra Italien reser vi tillsammans genom historia, kultur, natur och fakta i 1700-talets ungdomars fortspår.

Under hösten håller vår kursledare Chiara Martinetti två föreläsningar på lätt italienska.

Läs mer om föreläsningarna här

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Skriv

Skriv manus för film, TV eller scenen

Lär dig om att skriva manus för film, tv och repliker och dialoger för scenen!

Läs mer om manus för film och tv!

Läs mer om manus för scenen!

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska