Tillbaka till Trädgård

Floristkurs för nybörjare, steg 2, varannan vecka

Lite mer avancerat! Fördjupningskurs om hur floristerna gör för att få så fylliga, vackra eller enkla buketter och arrangemang. Här får du mer kunskap och övning i nya stilarter och nya häftiga färgkompositioner. Vi fortsätter att binda buketter fast nu även i vegetativa och parallella stilar, vi tränar också på arrangemang och dekorationer. Du får mer kunskap om hur de olika snittblommorna ska skötas.

Innehåll
Varuvård vid varje tillfälle. Under tre tillfällen kommer vi att arbeta med både låga och höga arrangemang/dekorationer och buketter. I priset ingår blommor och material till ett värde av ca 1000 kr/tillfälle.

Upplägg
Praktiskt arbete varje kurstillfälle där du arbetar med färska blommor och material för kruka med oasis och trevliga tillbehör som florister använder.
Du går alltid hem med det du skapat. Tre gånger; onsdagar varannan vecka 11/10, 25/10 och 8/11.

Kurslokal
Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan.

Kursledare


Jezzica Collin Otterström är utbildad både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom bl a begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013.

Kursmaterial
I avgiften ingår alla verktyg, allt material och blommor som används. Tag med papperskassar att bära hem blommorna i.
Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor.

Förkunskaper
Kursen är öppen för alla, men det är bra om du har vissa förkunskaper.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du gå vidare erbjuder Medborgarskolan Floristutbildning steg 1 och 2, eller de kortare lightkurserna.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer