Tillbaka till Trädgård

Trädbeskärning

Innehåll
På både vår och höst är det dags att förbereda trädgården för kommande årstid! I denna kurs behandlas beskärning av träd, buskar och häckar. Skär rätt så att växterna blir välväxta och mår bra och ger rikligt med frukt. Stewart Tegelström visar hur man kan se trädens tillväxt, historia och framtidsutsikter och berättar om olika metoder att stärka träden och buskarna. Ta gärna med bilder på dina egna träd. På onsdagskvällen inleder vi med teori och lördag och söndag mer praktiska övningar i några av deltagarnas trädgårdar. De praktiska övningarna utförs av deltagarna själva under ledning av läraren/fackman.

Upplägg
Ta gärna med bilder på dina egna träd. Vi inleder onsdagskvällen med teori och fortsätter sedan lördag och söndag med den praktiska delen i en av deltagarnas trädgårdar.
På onsdagen , kl 18.30-20.45 har vi teori och lördag-söndag kl 11.00-15.30 (samma vecka) är det praktiska övningar utomhus.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Stewart Tegelström är trädgårdsmästare.
Ledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Bra att veta
På den praktiska delen av kursen, kläder efter väder!
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Streetdance, Barndans 4-5, Barndans 6-7år, Balett 8-10, Bugg för nybörjare och Bugg fortsättningskurs. Välkomna!

Läs mer om våra danskurser!

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!

Snart startar inspirationskurserna för trädgård och blommor - passa på och anmäl dig nu!