Tillbaka till Trädgård

Floristkurs för nybörjare; Advents- och julbinderier, varannan vecka

Floristkurs för nybörjare med advents- och jultema, varannan vecka.
Nybörjarkurs om hur floristerna gör för att få så fylliga och vackra buketter och dekorationer. Här får du kunskap och övning i att binda buketter och göra arrangemang och dekorationer. Du får också kunskap om hur de olika snittblommorna ska vårdas för att må som allra bäst.

Innehåll
Varuvård och varukunskap vid varje tillfälle. Under tre tillfällen kommer vi att arbeta med både låga och höga arrangemang/dekorationer och buketter. Vi börjar med adventsbinderier och går mot mer juliga binderier allt eftersom vi närmar oss julen. I priset ingår att ta hem det du gör, dvs blommor och material till ett värde av ca 1000 kr/tillfälle. Tänk dig att ha vackra blommor hemma under alla adventshelger och hela julen i form av arrangemang du har skapat själv!

Upplägg
Lite teori varje gång, men mestadels praktiskt arbete vid varje kurstillfälle där du arbetar med färska blommor och trevliga tillbehör som florister använder.
Du går alltid hem med det du skapat. Tre gånger; måndagar varannan vecka 20/11, 4/12 och 18/12.

Kurslokal
Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan.

Kursledare


Jezzica Collin Otterström är utbildad både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom bl a begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013.

Kursmaterial
I avgiften ingår alla verktyg, allt material och alla blommor som används. Tag med papperskassar att bära hem blommorna i.
Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor.

Förkunskaper
Kursen är öppen för alla, du behöver inga förkunskaper.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du gå vidare erbjuder Medborgarskolan Floristutbildning steg 1 och 2, eller de kortare lightkurserna.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Har du ett intresse för odling och trädgård?
Prova att odla din egen mat med stadsodling!

Anmäl dig här!