Tillbaka till Skrivarcirkel

Skriv vidare! Varannan vecka

För dig som redan gått en eller flera skrivarkurser och vill ta ditt skrivande ett steg vidare.

Innehåll
Fördjupa dig i olika berättargrepp, få nya impulser, stöt och blöt texter. Kreativa och matnyttiga skrivövningar, vidareutveckla påbörjade projekt och kom igång med nya.

Upplägg
OBS! Kursen hålls varannan vecka. Vi varvar teori med praktiska övningar. Du får hemuppgifter och vi läser och diskuterar varandras texter. Kursdatum: 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11 samt 28/11.

Förkunskaper
Du har gått en eller flera skrivarkurser.

Kursledare
Helga Härle har haft skrivarkurser sedan slutet av 80-talet. Har undervisat i skrivpedagogik på högskolan. Har erfarenhet av redaktionellt arbete och lektörsuppdrag, litterär översättning, frilansuppdrag som kulturskribent m.m. Är internationellt erkänd haikupoet och var under flera år styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Kursmaterial
Ingen extra kostnad tillkommer för kursmaterial.

Utvecklingsmöjligheter
När du har gått den här kursen är du kanske redo att starta ditt bokprojekt och då finns Författarlinjen.

Bra att veta
Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Grand Tour 2.0 är en virtuell och modern resa genom Italien för att upptäcka landet med nya ögon. Från norra Italien till södra Italien reser vi tillsammans genom historia, kultur, natur och fakta i 1700-talets ungdomars fortspår.

Under hösten håller vår kursledare Chiara Martinetti två föreläsningar på lätt italienska.

Läs mer om föreläsningarna här