Tillbaka till Skrivarcirkel

Skriv med hjälp av meditation

Med hjälp av meditation triggar vi igång den kreativa processen, kopplar bort den kritiska delen av hjärnan och hittar in till ett lustfyllt, intuitivt skrivande. Lekfullt och med fokus på gestaltning av karaktärer och miljöer. En inledande meditation hjälper oss att skriva friare och släppa prestationskrav. I avgiften ingår Time Hotels frukostbuffé, komponerad av Tina Nordström.

Innehåll
Vill du hitta ett nytt sätt att skriva? Ett sätt som handlar mindre om teori och intellekt och mer om känslor och intuition? Då är den här kursen något för dig. Vi arbetar med korta, snabba övningar och att trigga igång kreativiteten genom olika stimuli. Meningen är att skriva utan att tänka (tänka på vad det ska bli eller att det måste bli BRA) och på så sätt skapa starka scener och ett undertryck i texten. Genom gestaltningsövningar och genom att använda intuitiva metoder får vi fatt i berättelser vi kanske inte visste att vi hade i oss, eller trodde oss ha ord för. Syftet är att komma förbi prestationsångesten och hitta tillbaka till kreativitet och skrivlust. Meditation och olika tekniker från mindfulness hjälper oss med det. Under kursen ligger fokus på själva processen - att skriva mycket och att släppa kontrollen kring vad en text SKA vara. En viktig del är också att dela med sig av sina texter till de andra. Både nybörjare och personer som skrivit länge är välkomna.

Upplägg
Vi ses en helg, lördag och söndag 14-15/10.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Både nybörjare och deltagare som skrivit länge är välkomna.

Kursledare
Viktoria Myrén är erfaren och uppskattad kursledare för Skriv med mindfulness. Hon är också författare, i höst aktuell med romanen, "I det yttersta".
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Inga extra kostnader för kursmaterial.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners

Grand Tour 2.0 är en virtuell och modern resa genom Italien för att upptäcka landet med nya ögon. Från norra Italien till södra Italien reser vi tillsammans genom historia, kultur, natur och fakta i 1700-talets ungdomars fortspår.

Under hösten håller vår kursledare Chiara Martinetti två föreläsningar på lätt italienska.

Läs mer om föreläsningarna här

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.