Tillbaka till Skrivarcirkel

Skriv en barnbok!

Den här kursen är för dig som har en idé du vill utveckla i bild och text för barn. Här arbetar du med både bild och text och hur de samverkar med varandra.

Innehåll
Har du en idé du vill utveckla till en bilderbok eller kapitelbok för barn? Här får du arbeta med både bild och text, göra en storyboard, och upptäcka hur bilddramaturgi och textflöde kan samverka i en helhet. Du får handledning i litterär gestaltning, illustration och tips om hur du kan ta ditt projekt vidare.

Upplägg
Du arbetar både med litterär gestaltning och illustration. Vid varje kurstillfälle får du personlig handledning i ditt skrivande varvat med praktiska skrivövningar och genomgångar. Du får också olika praktiska övningar där du arbetar med barnboksillustration med individuell handledning och feedback. Betoningen ligger på att lyfta fram din individuella konstnärlighet i dina illustrationer, viss teori och några genomgångar. I gruppen får du också möjlighet att träffa likasinnade som du kan diskutera dina idéer med. I kursen ingår bland annat kreativa workshops, skisstekniker för skrivande, arbete med storyboard och bilddramaturgi samt arbete med textflöde. Kursen berör också hur du kan gå vidare med ditt arbete till ett förlag. Du får avsätta tid till skrivande och bildskapande mellan träffarna.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men du behöver ha en idé till en bok du vill göra. Det kan vara något du redan försökt dig på och vill lyfta ett snäpp, men det kan räcka med en tanke, en bild du vill spinna vidare på, eller en önskan om att skriva en bok till dina barn eller barnbarn.

Kursmaterial
Inga extra kostnader för kursmaterial.

Bra att veta
OBS! Nytt startdatum 8/11!

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Skriv

Skriv manus för film, TV eller scenen

Lär dig om att skriva manus för film, tv och repliker och dialoger för scenen!

Läs mer om manus för film och tv!

Läs mer om manus för scenen!