Tillbaka till Skrivarcirkel

Skriv en barnbok!

Den här kursen är för dig som har en idé du vill utveckla i bild och text för barn. Här arbetar du med både bild och text och hur de samverkar med varandra.

Innehåll
Har du en idé du vill utveckla till en bilderbok eller kapitelbok för barn? Här får du arbeta med både bild och text, göra en storyboard, och upptäcka hur bilddramaturgi och textflöde kan samverka i en helhet. Du får handledning i litterär gestaltning, illustration och tips om hur du kan ta ditt projekt vidare.

Upplägg
Du arbetar både med litterär gestaltning och illustration. Vid varje kurstillfälle får du personlig handledning i ditt skrivande varvat med praktiska skrivövningar och genomgångar. Du får också olika praktiska övningar där du arbetar med barnboksillustration med individuell handledning och feedback. Betoningen ligger på att lyfta fram din individuella konstnärlighet i dina illustrationer, viss teori och några genomgångar. I gruppen får du också möjlighet att träffa likasinnade som du kan diskutera dina idéer med. I kursen ingår bland annat kreativa workshops, skisstekniker för skrivande, arbete med storyboard och bilddramaturgi samt arbete med textflöde. Kursen berör också hur du kan gå vidare med ditt arbete till ett förlag. Du får avsätta tid till skrivande och bildskapande mellan träffarna.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men du behöver ha en idé till en bok du vill göra. Det kan vara något du redan försökt dig på och vill lyfta ett snäpp, men det kan räcka med en tanke, en bild du vill spinna vidare på, eller en önskan om att skriva en bok till dina barn eller barnbarn.

Kursmaterial
Inga extra kostnader för kursmaterial.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 20 september 2017
  • Dag och tid: Onsdag 18:00-20:30
  • Kurstimmar: 18
  • Tillfällen: 6
  • Kursnummer: 17860
  • Pris: 2200 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Grand Tour 2.0 är en virtuell och modern resa genom Italien för att upptäcka landet med nya ögon. Från norra Italien till södra Italien reser vi tillsammans genom historia, kultur, natur och fakta i 1700-talets ungdomars fortspår.

Under hösten håller vår kursledare Chiara Martinetti två föreläsningar på lätt italienska.

Läs mer om föreläsningarna här

Missa inte höstens nyhet

Månadens hemliga språk är en serie kostnadsfria prova-på-lektioner av fyra olika språk vid fyra olika tillfällen. Men vilka språk det blir får du veta först när du kliver in i lektionssalen!

Se höstens tillfällen här