Tillbaka till Miljövetenskap

Kompostera! Gör en Bokashi

Gör jord av ditt matavfall! Från jord till bord. Kökskompostera på ett nytt, enkelt och miljövänligt sätt. Med hjälp av goda mikrober omvandlar du lätt dina matrester till värdefull jordförbättring. Bokashimetoden! Lär dig hur man gör!

Innehåll
Ta tillvara och få den bästa jorden. Under några timmar får du veta hur man gör för att starta upp en kompost, skillnaden mellan olika typer. Vilken typ av material som kan användas och vad du sen får mata din kompost med! Har du ingen trädgård, gör en bokashi - ett sätt smidigt för alla att ta tillvara matrester.

Upplägg
Inga förkunskaper, alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, odlare och föreläsare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat & dryck samt odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang. Se mer på smakbalans.se

Kursmaterial
Häfte med information.

Utvecklingsmöjligheter
Du hittar andra trädgårdskurser under hösten. Se medborgarskolan.se och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort