Tillbaka till Matlagningskurser

Indisk vegetarisk mat

Indisk vegetarisk kost är baserad på frukt, grönsaker med eller utan mejeriprodukter eller ägg och med undantag av kött. Samt massor av kryddor!
Att äta mat tillsammans i Indien är lite av en social njutning där man brukar äta med fingrarna som hjälper dig "känna" maten vilket gör upplevelsen starkare och du känner sammanhanget med själen, inte bara matsmältningssystemet!

Innehåll
Vår kock Jonas Arbman väljer ut de bästa råvarorna och komponerar en god vegetarisk måltid. Det finns en mängd kryddor att botanisera bland. Vanliga kryddor som används och odlas över hela Indien, både i norr och söder, är gurkmeja, koriander, kummin, chili, peppar, lagerblad, bockhornsklöver, fänkål, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära, vitlök, senap, saffran, asafoetida och garam masala.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Ni pratar indisk mat och lär er mycket om olika råvaror och vad de används till. Vi avslutar med en gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. Hos oss hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i priset.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här