Tillbaka till Matlagningskurser

Sushi - Pilligt, gott och nyttigt

Gör dina egna goda vackra sushi.
Sushin har behållit sitt grepp om våra matvanor. Det har blivit en vardagsrätt för många. Snabbt, gott, nyttigt och fräscht, alltid aktuellt. Men det krävs precision och noggrannhet för att laga sushi. Och pinfärsk fisk! Välkommen att forma din egen nigiri - zushi.

Innehåll
Vår kock Jonas Arbman har noga valt ut förstklassig fisk med rätt tillbehör som t.ex mirin, gari, wasabi, bläckfisk, shiitake med mera och visar dig med stort tålamod konsten att laga sushi på olika vis.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med en gemensam måltid. Därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. I vårt utbud hittar du en mängd kurser med Jonas som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser