Tillbaka till Matlagningskurser

Grundmatlagning på 3 tillfällen

Grundmatlagning på absolut grundnivå! Lär dig laga godare vardagsmat från grunden.

Lär dig laga fisk och kött med passande såser och asiatiska inslag. Du får goda råd hur man väljer och hanterar olika råvaror. Lär dig hantera kökets olika verktyg och olika recept.
Lita på ditt omdöme och dina smaklökar.

Innehåll
Vår kock Jacob har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat goda enkla menyer med variation för varje kurstillfälle. Här finns något för alla. Den ovane får ett bättre självförtroende och blir man bland kastrullerna. Mycket prat om tekniker och råvaror, kryddningar och klassisk husmanskost. Vad är det egentligen? Vi lagar mycket med en twist.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Tre torsdagar 31/8, 7/9 och 14/9. Det blir både fisk, kött och grönt. Lektionen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla matlagningsintresserade är välkomna.

Kursledare
Jacob Lyth ansvarar för både Medborgarskolans Lunchkockutbildning samt vår Kallköks-/Caféutbildning. Jacob är hängiven husmanskost och klassisk matlagning och är mycket duktig på smaker. Här får du goda kunskaper i grundmatlagning.

Kursmaterial
Råvaror, recept och instruktioner som du använder på kursen ingår i priset.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här