Tillbaka till Personlig utveckling

Skogsbad och Zenmeditation

UTELIV
Att ”skogsbada” är att tillbringa tid i skogen på ett särskilt närvarande sätt med öppna sinnen i en fördjupande kontakt med den omgivande miljön.

Upplägg
Vi varvar Zenmeditation inomhus med Shinrin-Yoku, en japansk form av meditativ vandring i naturen som på svenska kallas skogsbad, och vi gör utflykter i Stockholms närmiljö.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, bara nyfikenhet och ett öppet sinne.

Kursledare
Petra Ellora Cau och Håkan Friedel. Petra Ellora Cau är utbildad guide inom Shinrin-Yoku, Natur och skogsterapi guide, leg.psykolog, meditation- och mindfulnessledare. Håkan Friedel har lång erfarenhet av att utöva och undervisa Buddhism, kroppsterapier och kampkonster, bland annat i Japan där han levt i flera år i ett tempel.

Bra att veta
Samlingsplats första tillfället, foajén till Haga Forum, http://www.hagaforum.se/, för skogsbad i Hagaparken.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist