Tillbaka till Övrig textilslöjd

Textil - Hattkurs - tillverka din drömhatt tillsammans med modist Ruth-Hannah!På hattkursen får du lära dig grunderna i modistyrket och designa och tillverka en egen hatt. Du får även tips på hur och när du ska bära hatt och en genomgång av hattens historia.


Innehåll och mål
Efter traditionella och klassiska riktlinjer eller egen design får du tillverka din hatt och dess dekorationer. Du får en introduktion i blomtillverkning, lära dig forma kulle och brätte, handsy in band och dekorera din hatt.
Efter hand då du lärt dig de olika momenten kan du arbeta mer självständigt och kanske hinner du tillverka fler huvudbonader.
Kursen hålls i en delad ateljé på Södermalm där modisten är verksam.

Upplägg
Till dig som nybörjare lär du dig rutinerna i ateljén, nödvändiga säkerhetsföreskrifter, hantering av material osv. Vi går igenom en del teori och historia och modisten ger dig individuell vägledning längs kursens gång.

Ta gärna med dig idéer för din hatt redan vid första kurstillfället. Modisten kan hjälpa dig med vilken typ av hatt som är lämplig att börja med. Du får tillgång till tidningar och böcker som inspiration, skissa hemma eller på plats.

Förkunskaper
Hattkursen passar såväl dig som nybörjare och sig som är erfaren inom sömnad. En fördel är att ha erfarenhet av handsömnad.

Kursledare
Modisten Hanna Hernegran har en sömnadsutbildning i grunden och har utbildat sig till modist på Dramaten i Stockholm där hon gick som lärling i två år.

Kursmaterial
Materialkostnad för kaplin, karkas och dekorationer tillkommer. Startkit med sax, måttband, fingerborg, nålar och kompendium faktureras med kursavgiften (400 kr).

Du som gått kursen tidigare har möjlighet att välja bort startkitet, meddela Medborgarskolan i samband med din anmälan.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå den här kursen under flera terminer och fördjupa dina kunskaper i ämnet.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Det här är kursen för dig som vill komplettera ditt CV och för dig som vill lära dig svetsning för privat bruk.

Kommande kursstarter

Lär dig grunderna i Glasblåsning med Fredrik Nielsen. Lär dig grunderna och gör ditt egna dricksglas.

Se kommande kurstarter

Trä är ett fantastiskt material att jobba med. Kanske vill du lära dig att tälja eller fläta korgar med korgpil?

Kurser inom trähantverk

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem