Massage - ayurvedisk massage

I ayurveda eftersträvar man balans och ser människan i ett holistiskt perspektiv. Din kropp och ditt sinne förändras under livets gång, och du kan själv påverka din hälsa och ditt välbefinnande genom din livsstil.
Skönt och verksamt när musklerna är stela och ömmar, härlig kunskap att dela med dig av till dina närmaste.

Innehåll och mål
I ayurvedisk massage arbetar du med långa cirkulära rörelser, som stimulerar energiflödet och ger njutning och avslappning. Massageoljan väljs efter kroppstyp och du får en introduktion till ayurveda.

Du lär dig grunderna i ayurveda och tillägnar dig grepp och upplägg för att utföra ayurvedisk massage. Vi varvar teori och praktik. Du får förståelse för hur och varför massage fungerar, och en inblick i musklernas placering och funktion, men också in introduktion till vilken typ av olja som passar vilken kroppstyp enligt den indiska traditionen.

Förkunskaper
Kursen är lämplig både för dig som är helt nybörjare och för dig som redan prövat och vill utvecklas mer.

Kursledare
Alla våra kursledare är yrkesverksamma legitimerade massörer och erfarna pedagoger.

Kursmaterial
Du får ett kursmaterial sammanställt av din kursledare. Ta med dig en stor och en liten handduk.

Bra att veta
Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Träna balett! Vi har flera kurser för vuxna att välja mellan!

Se våra balettkurser

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar