Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarexamen

Komplett teoretisk kurs som ger dig den teoretiska kompetensen du behöver för att så småningom skriva examination i Jägarexamen.

INNEHÅLL
Detta är en teoretisk kurs där du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

UPPLÄGG


För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk övning, skjutprov och eventuellt omprov.
Teori - genomförs i denna kurs på Medborgarskolan under ledning av kursledare.
Examination - erbjuds efter avslutat kurs. Ingår ej. Se pris och detaljerad info nedan.
Praktiskt övning/träningsskytte och prov - sker på skjutbana och ingår ej i denna kurs. Vi hjälper gärna till att förmedla kontakt med skjutbanan för bokningar men du som deltagare ansvara själv för den delen. Se pris och detaljerad info nedan.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Ulf Södergrann har flerårig erfarenhet och goda kunskaper av jakt och har hållit i flera kurser de senaste åren. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet vi använder är Jägareförbundets "Jägarskoleboxen". Den kostar 745 kr + 99 kr i frakt (med reservation för ev. prisjusteringar), beställ den på www.jagareforbundet.se. Inför kursstart ska du som deltagare ha arbetat med sid 9-41 inklusive arbetsuppgifterna nr. 1-31 i kursboken.


EXAMINATION
Examination anordnas direkt efter avslutad kurs. Teoriprovet kostar 250kr och betalas direkt till förhörsförrättaren.
Ta med id-kort till teoriprovet.

PRAKTISK ÖVNING/TRÄNINGSSKYTTE OCH PROV
Denna del av kursen ombesörjs ej av Medborgarskolan. Vi förmedlar gärna kontakten till skjutbanan och din kursledare svarar givetvis på frågor kring detta under kursens gång. Övning/träningsskytte sker under två tillfällen och kostar ca 400-500 kr totalt.
Kostnader för lerduvor och ammunition tillkommer och betalas kontant till instruktör/provledare på plats.
Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.

Priser (med reservation för ändringar)
Precision och säker vapenhantering 200kr.
Praktiskt hagelgevärsprov 400 kr (Omprov 100 kr).
Praktiskt grundprov kulgevär 200 kr (Omprov 100 kr).
Praktiskt högviltprov/kulgevär 200kr. Denna del förmedlas ej via Medborgarskolan. Du får på eget initiativ ta kontakt med skjutbana för att genomföra provet. Provet kan göras efter det att man klarat precision och säker vapenhantering, praktiska grund- och hagelgevärsprov. Görs tidigast efter mitten av april.
Behöver du göra omprov? Då bokar du det själv på plats direkt med provledaren.

KURSLOKAL
Kurslokalerna på Vasagatan 59 i fyra våningar är handikappanpassade med hiss. Parkering finns vid Mälardalens högskola och vid Blåsboplanen. På våning 4 finns kaffe- och varuautomat.


Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona.


Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Västerås, Vasagatan 59, VÄSTERÅS (Karta)
  • Ledare: Ulf Södergrann
  • Start: den 13 februari 2018
  • Dag och tid: Tisdag 17:30-20:45
  • Kurstimmar: 40
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 34582
  • Pris: 2790 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Västerås VÄSTERÅS

Vasagatan 59, 72218 VÄSTERÅS
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Västmanland
Vasagatan 59
722 18 Västerås

010-1575200
vasteras@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Västerås

Kursdeltagarna Lisa Lansfors och Birgitta Carlsson följer med kursledaren i Jägarexamen Erik Lindbäck på fågeljakt i Härjedalen.

Läs kursdeltagarnas dagbok från fågeljakten i Härjedalen

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete