Tillbaka till Yoga

Medicinsk yoga och meditation, kväll

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Lugn, skön och inkännande yoga som passar dig som har ont eller känner dig stel i nacke och rygg. Passen går även att göra sittande på stol för den som är stel eller har begränsad rörlighet.

Innehåll och mål
Medicinsk yoga är en lugn form av yoga utvecklad ur Kundalini yoga för dig som har sömnproblem, smärt och/eller ryggproblematik, eller känner dig stressad. Du får också pröva olika typer av meditation. Yoga stretchar och stärker kroppen, balanserar sinnet och ger ny energi. Rörelser och andningstekniker med betoning på att låta tankarna vila och vara närvarande i kroppen och nuet. Yoga leder till bättre kroppshållning, fysisk avspänning och mental avslappning samt en ökad insikt om hur din kropp fungerar. Lugnt och metodiskt går vi igenom kroppen. Du förbättrar också din andningsfunktion och ditt energiflöde.

Förkunskaper
Inom yoga anpassas rörelserna individuellt efter deltagarnas olika förutsättningar. Alla kan träna yoga, och du är välkommen i kursen oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet. Var noga med att berätta för din kursledare om du har en specifik skada eller kronisk smärta.

Kursledare
Ulrika Karlsson är utbildad yogalärare, men också sjukgymnast, pilateslärare, styrkeinstruktör och aerobicslärare.

Kursmaterial
Du får ett introduktionsmaterial till yoga av din kursledare. Ta med träningskläder. Har du egen yogamatta kan du gärna ta med den.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs med liknande upplägg.

Bra att veta
Är du ovan vid meditation är det bra om du berättar för din kursledare hur du upplever övningarna.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Träna balett! Vi har flera kurser för vuxna att välja mellan!

Se våra balettkurser

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar