Tillbaka till Personlig utveckling

Meditation - Endagsretreat

Innehåll och mål
En skön heldagsretreat på Söders höjder där du varvar ned och vilar i nuet. Vi använder tekniker hämtade från buddhistisk tradition med fokus på andning, sittande meditation och walking meditation. Retreaten hålls i vackra lokaler med utsikt över Stockholm.

Upplägg
Vi varvar övningar med teori, samtal och frågestunder, och du får pröva dig fram till vilka tekniker som fungerar bäst för dig.

Förkunskaper
Du arbetar på individuell nivå, oavsett om du är nybörjare eller har jobbat med personlig utveckling kan den här kursen ge dig nya insikter om sinnets natur, stresshantering, möten med andra människor, relationer och samspel med andra.

Kursledare
Sture Johansson har lång erfarenhet som kursledare inom meditation och mindfulness. Han har mediterat sedan 1976, bott i ett buddistiskt kloster i Skottland under 11 års tid och tillbringat tre år i avskild retreat. Sedan 1999 är han också verksam som akupunktör.

Kursmaterial
Rekommenderad litteratur: "Vart du än går är du där" av Jon Kabat – Zinn, "Lev livet fullt ut" av Eckhart Tolle och Mandelträdet i din trädgård av Thich Nhat Hanh. Du behöver inte köpa någon av böckerna innan kursens början, utan väljer själv när och hur mycket du läser.

Utvecklingsmöjligheter
Om du vill fördjupa dina kunskaper har vi även kurser i meditation och mindfulness.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus