Tillbaka till Inredningsdesign

Stylist

Drömmer du om att arbeta som stylist exempelvis vid reklamfotograferingar eller film?

Hur jobbar en stylist idag?
Yrkesnamnet stylist, är något som kommit ur att ”styla” modefotograferingar. Men förutom att bara ”styla” mode har stylister inom reklam, film och foto funnits sedan sjuttiotalet under ett annat namn; inspicient. Yrket växte fram då det i samband med både stillbildsfotografering och film behövdes en person som kunde ordna fram allt ifrån modeller till rekvisita och platser, så kallade ”locations” m.m.

Som stylist är det din uppgift att från en skiss eller kanske ibland bara en text-brief visualisera och ta fram det som behövs för att iscensätta en fotografering eller en filminspelning. När det gäller stillbildsfoto arbetar man ofta ensam men vid större produktioner och film, sker det i team. Här gäller det att ständigt ha ögonen öppna och låta de kreativa sidorna vara i ”flöde” för att hitta och se alla lösningar. Det är ett ombytligt arbete där i princip allt kan hända. Vi på Medborgarskolan strävar efter att kursen Stylist ska ligga i framkant i förhållande till hur en stylist arbetar.


Innehåll och mål
Under ett antal workshops går vi igenom de olika komponenterna i en stylists arbetssätt. Du får känna på hur man tar fram och skapar underlag inför en fotografering. Vi pratar om att förstå sin roll som stylist, om att lyssna till kundens uppdrag. Om att under både tidspress och till synes omöjliga uppdrag lära sig att se möjligheter. Att förstå att ställa frågor är en av de viktigaste delarna i skapandet, för att kunna hantera de olika delarna i ett uppdrag. Vi tittar även på hur man lägger upp en budget för ett projekt. Du kommer att lära dig att se att ditt arbetsfält kan vara allt runt omkring dig beroende på uppdragets karaktär.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper men det är viktigt att du har ett stort intresse för färg och form. Har du viss erfarenhet eller lite förkunskap av styling är det en fördel eftersom målet med kursen är att du ska utveckla ditt seende och få förståelse för de olika komponenterna som kan ingå i en stylists vardag.

Kursledare
Rebecka Dahlén har sedan tjugofem år arbetat som stylist/inspicient i projekt inom reklamfotografi, film och event. Alltid som frilansande stylist med uppdrag direkt från klienter, fotografer eller reklambyråer. Uppdragen kan omfatta rekvisita, kostymer, modeller, platser, inredning, mat och djur.

Kursmaterial
Du får information med kallelsen.

Utvecklingsmöjligheter
Kursen är en utmärkt grund för dig som vill lära dig om styling och för dig som funderar på att fortsätta med studier eller arbete inom styling.

Bra att veta
Undervisningen sker i Kulturamas lokaler på Virkesvägen 21.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer