Tillbaka till Friskvård

Långfärdsskridskor för nybörjare

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Innehåll och mål
Att åka långfärdsskridskor är bland det härligaste du kan göra på vintern! Vi övar två kvällar på Östermalms IP, och avslutar kursen med en gemensam utflykt. Förutom åkteknik går vi också igenom iskunskap, utrustning och säkerhet.

Upplägg
Vi börjar med ett teoripass 31/1 följt av två träningstillfällen på Östermalms IP, ( 7/2, 14/2) innan det är dags för utflykt på isen lördagen den 17/2 kl 10.00-14.00 ( datum kan ändras på grund av väderförhållanden)

Förkunskaper
Du arbetar på individuell nivå, och kursen är lämplig för dig som är nybörjare på långfärdsskridskor. Har du tidigare erfarenhet av att åka på kortskena ("vanliga" skridskor") eller inlines är det ett plus. Känner du dig osäker inför åkningen rekommenderar vi att du går kursen "Skridskor för nybörjare". Kursen vänder sig till vuxna, men du är välkommen från övre tonåren.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Utrustning du bör ha med dig:

· Långfärdsskridskor (skena samt pjäxa)
· Ryggsäck 30-40 liter med midjebälte och grenrem
· Fullständigt ombyte packat i påsar alt. vattentät säck
· Isdubbar
· Säkerhetslina
· Hjälm (för dig som önskar)
· Kläder efter väder (inkl vantar för skydd mot skärande is)
· Förstärkningsplagg (tjockare jacka när man står stilla)
· Dryck
· Ispik (enbart till heldagen, pikar får ej användas på Östermalms IP)


Bra att veta
Utflykt lördag 17/2 kl 10.00-14.00 (kan ändras på grund av väderförhållanden). För att kunna delta i utflykten är det ett krav att du deltagit vid samtliga kurstillfällena och känner dig trygg med tekniken.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar

Träna balett! Vi har flera kurser för vuxna att välja mellan!

Se våra balettkurser