Tillbaka till Grafisk konst

Mönster och mönsterrapportering - workshop med Hanna WerningHanna Werning är en av Sveriges mest uppskattade mönsterformgivare. I grunden är hon grafisk formgivare utbildad på St Martins College of Art & Design i London. Idag driver hon sin verksamhet i Stockholm med ett brett spektra av designuppdrag världen över där mönster ofta blir lösningen för varje nytt projekt, vare sig det handlar om produkter, grafiska identiteter, illustration eller utsmyckningar. Du har antagligen sett något av hennes mönster utan att du tänkt på att det är hennes.

Innehåll och mål
I denna workshop visar Hanna tekniker och tips hur man skapar mönster. Målet är att du kommer att se på mönster med nya ögon och kommer hem med ett eget alster.
Hanna visar även hur hon använt sina mönster i olika projekt alltifrån dekorativa kort, kalendrar, modetextil till tapeter som sätter tonen på ett helt rum eller på mer udda objekt som ett flygplan.

Upplägg
Du lär dig steg för steg att göra ett mönster från grunden utifrån eget motiv. Vi testar olika motiv och olika sätt att rapportera dem på. Vad händer när du lägger till en form, flyttar på en annan eller sätter ihop dem mycket tätare?
Vi jobbar basic med papper, penna, sax/skalpell för att lära oss principen - du kan sedan själv, utifrån samma grundprincip, jobba vidare i datorn.
Undervisning sker fredagen den 23/11 och 30/11 kl 10:00 - 15:00.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig framförallt till nybörjare men även fortsättare är välkomna.

Kursledare
Hanna Werning är formgivare och illustratör med specialitet på mönsterformgivning och har under de senaste femton åren arbetat med att ta fram mönster och dekor för tapeter, textil, mode, väskor, glas, porslin och pappersprodukter m.m.
http://byhanna.com/

Kursmaterial
Förbered dig genom att ta med ett mood-board dvs ett inspirationscollage (upptejpat på papper eller ihopsamlat i en mapp) med idéer, former och färger som är intressanta för just dig för stunden. Kanske är det ett foto med någon detalj från barndomen, en bild av favoritkoppen, en tygbit eller en förpackning från Asien-affären med intressanta tecken. Övrigt material får du information om på kallelsen.


Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Det är roligt att måla! För dig som aldrig målat tidigare och vill lära dig från grunden eller vill utveckla ditt måleri.

Visa kurser

Lär dig grunderna i Glasblåsning med Fredrik Nielsen. Lär dig grunderna och gör ditt egna dricksglas.

Se kommande kurstarter

Olika tekniker, färgskalor, användbara färgblandningar och tips för dig som vill måla akvarell.

Måla akvarell

Det här är kursen för dig som vill komplettera ditt CV och för dig som vill lära dig svetsning för privat bruk.

Kommande kursstarter