Tillbaka till Släktforskning

Porträttfynd - Föreläsning introduktion - Seniorveckan

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Föreläsning porträttfynd rena guldgruvan. Identifiera dina gamla bilder eller rädda dina identifierade bilder till eftervärlden genom att dela med dig av dem. De som är identifierade kan hjälpa andra.

Innehåll
Porträttfynd, en avdelning på Rötter, släktforskarförbundets populära hemsida på www.genealogi.se innehåller över 130 000 fotografier i så kallade visitkorts- eller kabinettsutförande, tagna mellan 1860-talet och fram till mellankrigstiden. Dessa bilder kopierades i många exemplar och delades ut till släktingar och vänner som minne. Många av oss har säkert några sådana fotografier i vår ägo. Ibland finns uppgift om vem bilden föreställer, men för det mesta inte.
Eftersom dessa bilder gjordes i många exemplar räcker det om man hittar namnet på ett fotografi för att de andra bilderna ska kunna identifieras. Databasen Porträttfynd är ett försök att lösa detta problem och syftet är också att identifiera och rädda fler bilder åt eftervärlden samtidigt som denna bildskatt görs mer lättillgänglig.

Upplägg
Föreläsning

Förkunskaper
obligatorisk föranmälan. Vi bjuder på kaffe med dopp

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare