Tillbaka till Matlagningskurser

Alger - nästa fluga i matlagningen!

Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Spirulina och Klorella hör till supermaten, Men hur nyttiga är de egentligen annars? Vi pratar alger, jämför med grönskaer och lagar efter några recept. Smaka själv!

Innehåll
Matlagningskurs med grönsaker och fisk, och alger av olika slag. Ofta asiatisk känsla i smakbilden.

Upplägg
Mycket prat och genomgång av recept och tillvägagångssätt. Vi delar gemensamt måltiden och tar även hand om disk etc innan hemgång.


Alla är välkomna

Kursledare
Peter Streijffert är författare, kock, föreläsare och hängiven ekologisk permakulturodlare. Han jobbar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat & dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar grönsaker på gården och driver en popup-restaurang. Se mer på smakbalans.se

b>Kursmaterial
Material, recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Peter håller fler kurser på Medborgarskolan, bland annat Matcha mat och vin, se www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning