Tillbaka till Matlagningskurser

Fisk och skaldjur

Lär dig laga fisk och skaldjur som du får den på restaurang. Goda såser med vin, färska örter och annorlunda tillbehör gör fiskrätterna till en smaksensation och en spännande smakupplevelse. Havets läckerheter. Vi lagar rätter med marulk och annan fin fisk. Med bättre tillbehör för den kräsne. Du lär dig hantera olika typer av färsk fisk med hög kvalitet och lagar många fina rätter med flera tillagningsmetoder.

Innehåll
Vår kock Jonas Arbman har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat tre menyer med variation för varje kurstillfälle. Här finns något för alla. Det blir smakrika kvällar med mycket teknikprat och goda tips hur du använder verktyg och råvaror på fiffigt vis. Alltid flera rätter varje kurstillfälle.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med en gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. Tre tillfällen: onsdag 8/11, 22/11 och 6/12.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Vid sidan av fisk och skaldjur vurmar Jonas särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. I vårt kursutbud hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser