Tillbaka till Matlagningskurser

Dim sum/Gör egna dumplings grundkurs - kursen ges på engelska

Dumplings, dim sum från Kina. kinesiska tapas, serveras gärna på förmiddagen eller tidig eftermiddagstimme. Pyttesmå läckerheter, rullar och fyllda knyten som doppas i kryddstarka såser, gärna med chili och soya, och äts med pinnar.

Innehåll
Vi lagar ångade knyten fyllda med godsaker. En härlig upplevelse. Säg till om du kan äta fläsk eller om du enbart äter vegetariskt. Grundkurs

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna. Kursen ges dock på engelska, så du behöver förstå.

Kursledare
Vår kursledare från Kanton, May Jiang lär dig, på engelska, hur det går till i Kina. May undervisar även i kantonesiska på Medborgarskolan,

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Meiyi Jiang
  • Start: den 5 november 2017
  • Dag och tid: Söndag 12:30-16:15
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 18100
  • Pris: 1095 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Föreläsning med Peter Streijffert
Onsdag 11 oktober

Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Föreläsning om hur vi ska minska matsvinnet och istället ta till vara på maten.
Lär dig samtidigt hur du kan laga bra, billig och god mat!

Anmäl dig här!