Tillbaka till Matlagningskurser

Vardagsmat - god och enkel

Lättlagad vardagsmat för den ovane som gärna vill rumstera mer i köket och laga enklare rätter med goda smaker. Det kan vara klassisk husman, men också lika gärna mat med nytänk som alla verkar kunna klara att svänga ihop. Du kan också bli hemmastadd i köket och få kontroll över kastrullerna.

Innehåll
Vad passar till vad, hur länge ska rödbetorna eller äggen koka? Är det bäst att koka fisken eller kanske baka den i ugnen? Hur får man köttfärsen att hålla ihop så inte biffarna flyter ut i pannan? Det behöver inte vara så krångligt. I köket idag lagar vi helt vanliga vardagsrätter, både kött och fisk, alltid med passande grönsaker eller rotsaker till. Du ska inte bara bli mätt, det ska smaka gott, vara vackert och din kropp behöver också lite näring från olika håll.

Upplägg
Ni arbetar i mindre grupper. Ni sitter ner tillsammans och njuter en god måltid, därefter dukar ni av och hjälps åt med disk.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. I vårt utbud hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Råvaror, recept och instruktioner som du använder på kursen ingår i priset.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning