Tillbaka till Matlagningskurser

Klassiska rätter - matlagning

Klassiska rätter vi minns och gärna skulle vilja kunna laga. Smak och texturer. Hur var det man gjorde? Hasselbackspotatis, gräddstuvat, söndagsstek, eller kanske rårakor eller inkokt lax! Inläggningar och sill.

Innehåll
Vi hackar och skär grönsaker, filear fisk och skär kött på visst klassiskt manér. Jonas Arbman har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat en god meny ur vårt klassiska register. Du får goda tips på hur du använder verktyg och råvaror på ett fiffigt vis så att smakerna framhävs på det sätt vi minns.

Upplägg
Jonas demonstrerar, sedan arbetar ni i små grupper med olika uppgifter enligt recept. Ni äter tillsammans, dukar av och diskar.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Vid sidan av fisk och skaldjur vurmar Jonas särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Hos oss hittar du en mängd kurser med Jonas som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser