Tillbaka till Matlagningskurser

Hårdbröd!

Sprunget ur det klassiska tunnbrödet. Här bakas det knäckebröd och frökex. Tunna och grova knäckebröd, läckra kex på all sorts nyttiga och goda fröer. Med eller utan gluten, med mycket fibrer, frön och goda kryddor på. Till frukostmackan med smör och ost, till rykande te med marmelad eller som tillbehör till ett glas rött! Kex och knäcke fungerar till det mesta.

Innehåll
Inga konstgjorda tillsatser eller färgämnen används. Traditionella och nya recept eller efter egen smak.

Upplägg
I mindre grupper arbetar vi tillsammans. Med ekologiska produkter och bra mjöl knådar, kavlar och kryddar vi. Gå hem med många knäcken! Bra att ta med papperspåsar att ta hem bröden i.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat på Vintervikens Trädgårdskafé samt i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder även kurs i att baka surdegsbröd, småkakor och prinsesstårta. Vill du gå en mer omfattande kurs, se vår konditorutbildning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning