Tillbaka till Barn och ungdom

Att samtala med sin tonåring

Du vet hur du ska göra, men ibland glömmer du. Lär dig att minska konflikter och få bättre relation. En föreläsning med grund i MI. Frukost ingår!

Innehåll
Lyssna, ta dig tid och välj dina tillfällen. Du vet egentligen hur du ska göra när du pratar med ditt barn, men ibland räcker inte tålamodet till eller samtalet kollapsar i bråk. Ni är båda människor och konflikt är helt okej. Det går att öva sig i att minska konflikter och få ett mjukare samtal.

Förbättra relationen till din tonåring genom att gå igenom, lyssna på och öva i grunderna i samtalsmetoden Motiverande Samtal (Motivational Interviewing, MI). MI är en icke-konfrontativ samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta olika typer av förändringsprocesser. Det är ett förhållningssätt och ett sätt att kommunicera där målet är att låta mottagaren själv hitta sin motivation till förändring, tilltro på sig själv och upplevelsen av en trygg samtalsmiljö. MI kan användas närhelst du möter en annan människa och är grunden i denna föreläsning.

Upplägg
Josephine Hedlund föreläser mellan 16.00 - 17.00 på Storgatan 18. Smörgås & kaffe ingår!

Kursledare
Josephine Hedlund driver företaget Be:spire. Josephine föreläser, utbildar och handleder. Allt med Motiverande Samtal som grund. Oftast är deltagarna personar som på olika sätt möter människor i sitt yrke. Till exempel har Be:spire utbildat behandlingsassistenter på HVB-hem, personal på arbetsmarknadsenheter, jobbcoacher och receptionister.

Bra att veta
Kaffe & smörgås ingår i avgiften. Allergier måste meddelas vid anmälan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare