Tillbaka till Matlagningskurser

Chokladpraliner, fördjupning

För dig som redan kan lite. Vi tempererar, kokar ganache och laborerar med spännande smaker. Du får lära dig olika dekorationstekniker.

Innehåll
Gjutning av praliner med tryck, dekorering med färg och överföringsark.
Koka ganache, fondantfyllning. Vit choklad, modellering.

Upplägg
Först gör vi ganachen och sedan gjuter vi pralinskalen. Du lär dig att temperera choklad, övar konsten och går hem med härliga praliner att överraska med.

Förkunskaper
Alla är välkomna, dock med förkunskaper.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Kursledare
Nik-Annika Märak är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat i bagarstugan och samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bakning, choklad och sötsaker för Medborgarskolan.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra chokladkurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Nik-Annika Märak
  • Start: den 17 december 2017
  • Dag och tid: Söndag 10:00-16:00
  • Kurstimmar: 8
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 18155
  • Pris: 1195 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning