Tillbaka till Matlagningskurser

Baka klassiska småkakor till jul

Baka klassiska kakor som smälter i munnen. Servera dessutom många sorter till fikat. Sju sorter är aldrig fel.

Innehåll
Inga konstgjorda tillsatser eller färgämnen används. Traditionella och nya recept eller efter egen smak.

Upplägg
I mindre grupper arbetar vi tillsammans. Med ekologiska produkter och bra mjöl bakar vi både klassiskt, traditionellt och med nytänk. Vi har 7 bra ugnar så vi hinner grädda många kakor som drömmar, kolasnittar, skurna chokladkakor, maränger och biskvier m fl.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Emilia Frankén – Utbildad kock och kostekonom från Uppsala Universitet med ett brinnande intresse för det vegetariska köket. Emilia arbetar som egenföretagare och kostekonom, och arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att arbeta inom storkök och har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Men det söta baket är också en favorit. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på: www.emiliakonsult.com
Kursledaren har arbetat hos Medborgarskolan under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns fler brödkurser på Medborgarskolan. Vill du gå en mer omfattande kurs, se vår konditorutbildning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning