Tillbaka till Matlagningskurser

Spritsarkurs - tårtdekorationer - barn/ungdom 9-13 år

Spritsa rosor, blad och fina figurer med mera i sockerpasta. Prova enklare, men roliga dekorationer. För barn och ungdom 9-13 år.

Upplägg
Vi övar i att spritsa vackra men enklare dekorationer som kan användas för all sorts bak, t ex cupcakes, tårtor och bakelser. Mycket prat om tekniker. Du får idéer och inspiration. Det gäller att hitta tekniken. Här övningsspritsar vi bland annat på bakplåtspapper, men även på några bakverk så du får med dig några fina bakverk hem.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna. Det kräver dock tålamod!

Kursledare
Nik-Annika Märak är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat i bagarstugan och samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bakning och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser