Tillbaka till Matlagningskurser

Bakelsedag för barn/ungdom 9-13 år, höstlovskurs

Bli mästerbagare på höstlovet! En rolig dag i köket då du bakar goda och vackra bakelser. Med enkla, men roliga dekorationer. För barn och ungdom 9-13 år.

Upplägg
I vårt fina kök på Hagagatan pratar vi om teknik och råvaror. Hur gör man egentligen för att det ska bli så där maffigt och gott. Du får idéer och inspiration. Vi känner på degen och smeten och övar att spritsa. Vi rör, vispar och bakar. Mumsa eller ta hem dina bakverk.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla som vill vara hemmabagare är välkomna.

Kursledare
Nik-Annika Märak är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik har arbetat i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon ansvarar för Medborgarskolans konditorutbildning och håller också många korta kurser i bakning och choklad. På café Vinterviken bakar hon så ofta hon hinner.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning