Tillbaka till Matlagningskurser

Rom- och chokladprovning

Prova nya smaksensationer! Tillsammans med Sveriges ende kakaoodlare. Duane Doves ekologiska chokladplantage ligger vackert belägen i ett kuperat och spännande område på Tobago, Västindien. Duane pratar och berättar om chokladens värld och låter oss prova härliga kombos med lagrad rom.

Upplägg
Vi provar olika sorters choklad inklusive årgångschoklad och kombinerar dessa med ett urval olika sorters lagrad rom. Om bönorna criollo, forastero och trinitario. Du får en rik historia berättad! Kombinationen rom och choklad är perfekt.

Förkunskaper
Alla är välkomna. (Men du måste ha fyllt 20 år).

Kursledare
Chokladplantageägaren Duane Dove, med rötterna från Tobago, driver butik med försäljning och provningar i Stockholm. Han låter tillverka sin egen choklad i Frankrike och dessutom anordnar han färdiga paketresor till Tobago och kakaoplantagen. Duane är också stor kännare av drycken rom. Duane Dove gav 2014 ut boken "Rom och choklad, en rik historia" på ICA förlag.

Kursmaterial
Prat, rom och choklad ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler chokladkurser hittar du på medborgarskolan.se.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan