Tillbaka till Musikteori

Musikteori i praktiken

För dig som spelar ett instrument, sjunger eller bara undrar hur musik hänger ihop.

Innehåll och mål
Vi börjar från grunden och bygger ackord och skalor, undersöker intervaller och hur tonarter fungerar och vilka ackord som ger dur och moll. Du får börja improvisera och upptäcka hur du kan använda dig av skalorna på ett instrument. På ett praktiskt och roligt sätt tar du ditt spel till en högre nivå och det blir lättare att spela på gehör och improvisera.

Förkunskaper
Du behöver inga formella förkunskaper, som vuxna har vi alla erfarenhet av musik på ett eller annat sätt, oavsett om vi nöjer oss med att lyssna eller musicerar själva. Vi är tacksamma om du redan vid anmälan ger ett hum om vad du har för erfarenheter och förväntningar på kursen, om du spelar ett eller flera instrument, om du kan noter sedan tidigare etc för att kunna möta dig på din nivå.

Kursledare
Mikael Fall är en av Sveriges få utbildade munspelspedagoger. Han är också erfaren musiker och kompositör. Hösten 2013 utsågs han till världsmästare vid en internationell munspelsfestival. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver ha med dig papper och penna, och notpapper att fylla i. Eventuellt kan du bli ombedd att ta med ett instrument om du har, i överenskommelse med kursledaren.

Utvecklingsmöjligheter
När din kurs går mot sitt slut får du erbjudande om en fortsättningskurs med motsvarande upplägg.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Läs om Marianne som går både på Gitarrkurs och Spela i band – blues.

Marianne Forsell, deltagarintervju

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band