Akustisk gitarr - svenska visor 55+ Nyhet!

Vi kompar oss själva i grupp och spelar Bellman, Cornelis Wreeswijk, Barbro Hörberg, Dan Andersson, Lars Winnerbäck, Stefan Sundström och många fler. Har du spelat en del gitarr och kan grundläggande ackord är denna kurs för dig.

Innehåll och mål
Vi spelar i grupp, kompar oss själva på gitarr och spelar Bellman, Cornelis, Vreeswijk, Barbro Hörberg, Dan Andersson, Lars Winnerbäck, Stefan Sundström och många fler.

Förkunskaper
Du behöver kunna grundläggande ackord.

Kursledare
Michael Levin har lång erfarenhet som kursledare, främst som gitarrledare inom visa, pop och rock. Han är också styrelseledamot i föreningen Visans vänner.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Sammanställs av kursledaren, du behöver inte köpa någon bok. Du har med din egen gitarr.

Utvecklingsmöjligheter
Vi har många olika nivåer och inriktningar på gitarr. Vill du komma vidare i ditt musicerande kan vi också rekommendera Musikteori i praktiken.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Läs om Marianne som går både på Gitarrkurs och Spela i band – blues.

Marianne Forsell, deltagarintervju

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Upplev njutningen med att spela ett stråkinstrument.

Se alla kurser här

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel