Tillbaka till Teckning

Akrylmålning från grunden, fördjupning

Vi fördjupar oss i akrylmålningens tekniker, med viss repetition av grunderna.

Innehåll och mål
Kursen är till för dig som vill utveckla ditt måleri, vi prövar att skapa undermålningar i komplementfärger, tittar på måleri från andra delar av världen och tar lite längre tid på med våra målningar. Vi kommer att undersöka abstraktion med symboler och geometriska former. Du får måla levande modell och även att måla från foto. Vi undersöker även relationen mellan text och bild, bland annat med inspiration från miniatyrmåleri från Iran, Pakistan och Indien.

Upplägg
Fortsättning på akrylmåleri från grunden. Hur man skissar upp ett motiv, stafflimåleri, färgblandning och materialval.
Vi arbetar med gemensamma uppgifter samt individuell handledning. Vid nya moment visar Anna bildspel med både historik och samtida konst relevant för temat. Handledningen är personlig och med fokus på det individuella uttrycket och utvecklingen. Vi har även gemensamma genomgångar där vi kan inspireras av varandra.

Förkunskaper
Kursen är riktad till dig som börjat måla själv eller gått en kurs innan.

Kursledare
Anna Sörenson har en kandidatexamen i konst från Umeå universitet och en masterexamen från Pratt Institute, New York. Hon höll sin första separatuställning 2012 på Ed Varie i New York och har även ställt ut i Stockholm, Brüssel, Berlin och Miami.

Kursmaterial
Material ingår.

Bra att veta
Konstnärernas inköpscentral, Fiskargatan 1 vid Mosebacke torg, är numera öppen för alla.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan