Tillbaka till Stränginstrument

Akustisk gitarr - Singer-songwriter

Innehåll och mål
Du utvecklar ditt spel med musik från ikoner som Joni Mitchell och Bob Dylan fram till dagens Anna Ternheim och Lars Winnerbäck.

Förkunskaper
Du bör kunna de grundläggande ackorden och känna dig bekväm med ditt instrument. Alla utvecklas individuellt, hur långt du kommit i ditt spel är avhängigt av hur mycket tid du lagt på att öva och om du spelat andra instrument tidigare Berätta gärna vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen akustiska gitarr. Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov och du behöver inte köpa någon kursbok.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band

Upplev njutningen med att spela ett stråkinstrument.

Se alla kurser här

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop