Tillbaka till Gitarr och elbas

Elbas - Fortsättning

Innehåll och upplägg
Vi spelar blues, rock, pop, funk och soul. På lektionerna varvar vi teknik- och rytmikövningar, teori, skalor, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans! Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper
Du bör ha spelat minst två terminer och känna dig hyfsat bekväm med ditt instrument. Du behöver känna till dur- och mollskalan, notvärden, ackordanalys, tabulatur och ha koll på grundton, ters och kvint, treklanger i dur och moll. Är du ny i gruppen vill vi gärna att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare
Bengt Jonasson är erfaren kursledare och yrkesverksam heltidsmusiker. Som basist spelar han och samarbetar bland annat med Dan Reed, Eric Steen Flamenco Fusion och Mamadou Sene. Bengt har en förkärlek till melodi- och ackordspel på elbas, och han har gjort ett flertal solobaskonserter i Skandinavien och England.Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal elbas och är osäker på kvalitén är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen är slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs med liknande upplägg. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat.

Bra att veta
Basister är ofta efterlängtade på våra "spela i band-kurser". och många fortsätter i något av våra band när de känner sig bekväma med sitt instrument.
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band