Tillbaka till Bild- och formkonst

Konstverkstad för ungdom 12+

På konstverkstad ungdom 12+ får du teckna, måla och göra kollage under ledning av erfaren ledare.

Innehåll
Teckning är grunden till mycket av bildskapandet. Vi utgår ofta från teckning men introducerar även akrylfärg. Vi arbetar med olika material som blyertspennor, kol och färg samt lär oss olika nya sätt att hantera dessa. Vi arbetar bl.a. med färglära, ansiktets proportioner, skuggning, konturlära. Vi inspireras av konsthistoriska teman och provar även på olika stilar och tekniker.

Upplägg
Vi gör många gemensamma övningar och vid varje tillfälle arbetar vi med ett speciellt tema. Vid varje lektion har vi en kort introduktion till dagens tema och pratar även om konsthistoria. Vi träffas 8 ggr.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som tidigare erfarenhet.

Kursledare
Emmy Dijkstra är konstnär och är specialiserade på olika trycktekniker. Emmy är utbildad vid Konstakademien i Holland och hon har gått en ettårig utbildning som bildlärare. I denna utbildning lärde hon sig att utveckla konstprojekt för barn och unga. Emmy har jobbat på flera skolor som frilansare.

Kursmaterial
Material ingår i kursavgiften. Om du har ett eget skissblock eller pennor som du vill använda får du självklart gärna ta med dem. Kontakta oss om du vill veta mer.
Bra om du har med dig en gammal skjorta som du kan fläcka ner.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå flera terminer och utveckla ditt eget uttryckssätt både i teckning och måleri.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Olika tekniker, färgskalor, användbara färgblandningar och tips för dig som vill måla akvarell.

Måla akvarell

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Att skapa förmål och konstverk i lera är ett av de äldsta uttrycken för mänsklig skaparglädje. Släpp loss fantasin och skaparlusten och forma underbara saker av lera.

Formge och tillverka dina egna smycken! Kursen är öppen för nybörjare och de som har tidigare kunskaper.

Se kommande kursstarter