Tillbaka till Stränginstrument

Banjo - Fortsättning

Innehåll och mål
Fortsättningskurs i 5-strängad bluegrassbanjo. Vi bygger vidare på grundtekniken hammer on, pull offs, slide, rolls och börjar med Melodic Banjo (Keith picking), går igenom back-up och testar lite ensemblespel.

Upplägg
Fortsättningskursen bygger vidare på tekniken du fått i nybörjarkursen. Fokus ligger på låtspel, och vi har inte så mycket teknikövningar. Låtarna väljs med relativt stor variation för att täcka in olika tekniker, tonarter, tempon mm De sträcker sig också utanför den traditionella bluegrassen och innefattar jazz, irländskt, ragtime, blues och annan folkmusik. Läraren förbereder inför en ny kurs men tar gärna emot andra förslag från deltagarna. Varje fortsättningskurs blir unik och anpassas efter nivån på deltagarna. Det gör att du kan gå vidare inom samma fortsättningsgrupp i flera terminer utan att det blir upprepningar i onödan.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som spelat en termin eller längre. Vi har många olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela banjo men tyckt det var svårt, eller om du spelat något annat stränginstrument tidigare.

Kursledare
Johnny Carlsson har lett kurser i banjo, gitarr och mandolin sedan tidigt 1980-tal. Främst är Johnny intresserad av folkmusik, traditionell jazz och blues. Han arbetar gärna med eget framtaget studiematerial för att kunna skräddarsy innehållet i en kurs optimalt efter elevernas behov. Sedan 1982 har han som hobbymusiker regelbundet spelat i flera svenska bluegrassband med turnéer i bl a Sverige och övriga Norden.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal banjo och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta sträng.

Utvecklingsmöjligheter
Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg. Varje fortsättningskurs blir unik och anpassas efter nivån på deltagarna. Det gör att du kan gå vidare inom samma fortsättningsgrupp i flera terminer utan att det blir upprepningar i onödan.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Upplev njutningen med att spela ett stråkinstrument.

Se alla kurser här

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel