Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Svampplockning - Nyhet!

Ta chansen att lära dig om olika arter och följ med på en vandring i skogarna runt Uppsala.

Innehåll
Denna kurs är både teoretisk och praktisk.
Den teoretiska delen erbjuds på Hamnesplanaden 1 i Medborgarskolans lokaler. Där går vi igenom vad man bör tänka på när man är ute i skogen. Vi tar upp vilken vegetation som olika svampar trivs bäst i, artpresentation, vanliga förväxlingar med mera.

Den praktiska delen sker i ett stadsnära skogsområde, anpassat efter var vi har de bästa svampförhållandena. Detta meddelas i samband med att vi kallar till kursen. Det blir en lugn vandring med flera stopp där vi får chans att se och plocka olika arter.

Upplägg
Teori torsdagen den 31 augusti 18.00 -19.30. Vandring söndagen den 10 september 10.00 -13.00. Observera att datum för det praktiska tillfället kan förskjutas till en annan söndag under september månad eftersom vi inte kan förutspå förhållandena.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Sara Larsson studerar till livsmedelagronom på SLU. Sara har mångårig erfarenhet av svampplockning och artkunskap. Hon är passionerad i ämnet och har tidigare erbjudit kurser inom området.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta
Observera att vandringen kan förskjutas till en annan söndag under september månad eftersom vi inte kan förutspå förhållandena.
Ta gärna med matsäck.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.


Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Uppsala, Hamnesplanaden 1, UPPSALA (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 31 augusti 2017
  • Dag och tid: Torsdag 18:00-19:30
  • Kurstimmar: 6
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 34604
  • Pris: 650 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Uppsala UPPSALA

Hamnesplanaden 1, 75319 UPPSALA
Telefon: 010-157 52 00

Medborgarskolan Uppsala
Hamnesplanaden 1
75319 UPPSALA

010-157 52 00
uppsala@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Uppsala

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor