Tillbaka till Blåsinstrument

Saxofon - Nybörjare

Saxofonens ton kan vara glödande sensuell eller kall och kylig men med en saxofon kan du också ”gråta” fram en melodi.

Innehåll och mål
Du får lära känna instrumentet genom gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper
Det här är en ren nybörjarkurs, du behöver inte ha några förkunskaper. Vi anpassar nivån efter gruppens behov, och det därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument, om du prövat saxofon tidigare, och om du kan noter.

Kursledare
Ewa Carlson är en uppskattad kursledare med erfarenhet av kurser för elever på många olika nivåer.

Kursmaterial
Material sammanställt av läraren med utgångspunkt i gruppens behov. Du har med dig din egen saxofon.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta
Berätta vid anmälan om vad du har för tidigare erfarenheter - spelar du något annat instrument, kan du noter, har du prövat saxofon tidigare.
Både alt- och tenorsax går bra.
Det går att hyra sax bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB, Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala.
http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning

Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Upplev njutningen med att spela ett stråkinstrument.

Se alla kurser här

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Är nybörjare eller har hållit på ett tag? Läs mer om våra olika gitarrkurser och hitta kursen som passar just dig!

Gitarrkurser