Tillbaka till Matlagningskurser

Juicer och smoothies

Gör dina egna juicer och smoothies, gudomligt goda och sprängfyllda med näringsämnen! Från bär, grönsaker och frukt. Få alla knep som hjälper dig få plats med allt från grova grönsaker till spännande superfoods i välsmakande drycker. För alla behov, inför träning, som lunch eller när du behöver extra energi.

Innehåll
Vi varvar teori med praktik och lagar supergoda smoothies. Du får massor av tips för drycker sprängfyllda av vitaminer. Perfekt efter träning, som mellanmål eller kanske en hel frukost.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Avsmakning förstås. Alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här: www.rasmart.se

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Ulrika håller flera kurser, om bl a Paleo, Kål i fokus, Stockholmsvegetarian, Näringslära för alla m fl. Hon håller också längre utbildningar inom Raw food, vegan, hälsa och näringslära.
Se www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning