Tillbaka till Blåsinstrument

Munspel – rock, blues och country - Fortsättning

Innehåll och mål
Vi arbetar vidare med de grundtekniker du lärt dig på en nybörjarkurs, och fortsätter med bluesskalor, folkmusik, blueslicks och countrylicks. Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar med melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Du ska ha gått minst en nybörjarkurs, terminskurs på kvällen eller en helgworkshop, eller ha motsvarande kunskaper. Din utveckling är individuell, och du kan fortsätta i samma fortsättningsgrupp flera terminer.
Är du ny i gruppen vill vi gärna att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare
Mikael Fall är en av Sveriges få utbildade munspelspedagoger. Han är också erfaren musiker och kompositör. Hösten 2013 utsågs han till världsmästare vid en internationell munspelsfestival.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kompendium framtaget av kursledaren ingår i kursavgiften. Du tar med dig ett eget diatoniskt munspel i c-dur.

Utvecklingsmöjligheter
När din kurs går mot sitt slut får du erbjudande om en fortsättningskurs med motsvarande upplägg.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band

Drömmar om att spela i en saxofonkvintett? Här får du chansen att träna upp ensemblespel, lyssna och samspela.

Saxofon