Tillbaka till Matlagningskurser

Matcha vego och vin

Att matcha god mat till de viner vi vill dricka - eller tvärtom, behöver inte vara så svårt!
Ikväll lagar vi vegetariskt mat och matchar många små rätter med olika druvor, och får de bästa smakkombinationerna.

Innehåll
Från odlings säsongen har Peter Streijffert valt ut råvaror och vi lagar många små rätter. Bönor, en god rova, svartrötter, bakade lökblommor, någon algväxt till risotton, sköna kryddsättningar och friterade hallon med lakrits och citron till dessert? Vi lagar enkla rätter men med stor karaktär tillsammans med ett gott bröd. Och prövar oss fram med 5 olika viner. Smakprover förstås.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen inleds med smakprov och avslutas med en sittning där rätterna avsmakas. Alla hjälps åt med att duka av och diska.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, vinexpert, kock, odlare och föreläsare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang.
”Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna” är hans fjärde bok. Den fick han pris för hösten 2016 som årets bästa SMAK bok. Tidigare har han gett ut Cava - Spaniens stjärna, Matduellen och Odla för köket. Peter fick FOBOs pris för årets inspiratör inom mat och odling; ”Årets Guldgrävare” 2013.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror och dryck ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser