Tillbaka till Matlagningskurser

Veganska biffar

Veganska biffar är kanske den svåraste delen när man övergår till en mer grön kosthållning. Här lagar vi biffar som är både lyxiga och nyttiga. Och som håller ihop!

Innehåll
Med råvaror enbart från växtriket får du kunskap i att göra biffar som imponerar på gästerna. Men biffarna övertygar också om att man faktiskt kan äta gott, lyxigt & nyttigt utan animalier! Vi använder baljväxter, frön, nötter, grönsaker, kål och svamp tillsammans med lämpliga bindemedel för fantastiska biffar & burgare.

Upplägg
Vi lagar mat från grunden och använder det naturliga skafferiet. Intresset för grönt och veganskt breddas och du får fler insikter hur du kan förändra din dagliga kost.
Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna

Kursledare
Tina Mejri är född och uppvuxen i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av vegetarisk mat sedan 25 år tillbaka. Tinar jobbar med vegetarisk produktutveckling inom storhushåll och restaurang, driver bl.a. bloggen Grönt varje dag. Tina har också gått flera av Medborgarskolans kurser och utbildningar inom raw food.

Kursmaterial
Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs på Medborgarskolans hemsida.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning