Tillbaka till Stråkinstrument

Fiol 15+ nybörjare

Nybörjarkurs för dig mellan 15 och 20 år. Traditionell folkmusik och country, rock eller klassiskt - oavsett vad som lockar dig med fiolen är grunderna desamma.

Innehåll och mål
Vi börjar med stråkföring, fingersättning, enkel notlära och gehör.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till nybörjare, du behöver inte ha några förkunskaper. Vi försöker att anpassa nivån efter gruppens behov, och det därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument, om du prövat att spela fiol tidigare och om du kan noter.
Vi spelar i grupp, din utveckling sker på individuell nivå.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument.

Bra att veta
Att lära sig ett nytt instrument som vuxen är härligt och glädjefyllt, men du får också vara beredd på att lägga tid på att öva mellan gångerna.
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Är nybörjare eller har hållit på ett tag? Läs mer om våra olika gitarrkurser och hitta kursen som passar just dig!

Gitarrkurser

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band