Tillbaka till Spanska

Spanska, A1

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas i tjugo länder och av över fyrahundra miljoner människor
  • Få inblick i den spanska kulturen

Spanska är ett av världens största språk och talas som modersmål av hela 386 miljoner människor. I norden förknippas språket ofta med ett av våra mest beresta resmål, Spanien. Att kunna göra sig förstådd på spanska ger din resa ett otroligt mervärde och öppnar upp för att upptäcka mer av den spanska kulturen. !Nos Vemos!

Innehåll
I kursen bygger vi vidare på kunskaperna som du fick i nybörjarkursen. Du kommer att få större ordförråd och får lära dig mer om det spanska vardagslivet. Utgångspunkten är att du ska öva dig i att kommunicera. Vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer att få lära dig fler ord, fraser och grammatik.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 10 veckor. Vi lär oss och övar det praktiska vardagsspråket. Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala och lär oss använda språket otvunget och varierat i olika situationer. Du får en bra bas i uttal, grammatik och ordförråd. Enkla dialoger, rollspel och uttalsövningar är inslag i undervisningen.

Förkunskaper
Du kan förstå mycket enkla meningar, ställa och besvara enkla frågor, använda enkla fraser för att beskriva var du bor och människor du känner. Kursen vänder sig till dig som har läst ca 20 studietimmar (1 termin) eller har motsvarande kunskaper.

Vi utgår från Europarådets nivåskala, vilken är indelad i 6 steg: A1 - på denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare. A2 - du har fortfarande relativt lite kunskaper. B1 - du börjar få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang. B2 - du har goda kunskaper. C1 och C2 - är avancerade nivåer. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår ej i deltagaravgiften. Vi använder oss av boken Caminando 1, 4:e upplagan (2014) av Elisabet Waldenström, Ninni Westerman, Märet Wik-Bretz, Åsa Gustafsson och Åsa Bretz. ISBN 978-91-27-43714-2. Boken finns att beställa på bland annat bokus.com och adlibris.com

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkoden som finns på din kallelse.

Bra att veta
Kortkurs? Du kan välja att gå en kortare variant, omfattande de 5 första kurstillfällena. Kursavgift för 5 ggr: 795:-. Meddela vid anmälan om du vill gå kortkursen. Du väljer sedan själv om du vill fortsätta hela kursen och betalar då 795:- till.

Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan